En dan worden de kaarten opnieuw geschud

Het is een woensdag en onderweg naar een bijeenkomst komt het nieuws dat de coalitieonderhandelingen, met de finishlijn in zicht, abrupt afgebroken zijn. Erg jammer voor het proces wat tot dusver gelopen is, maar wij, als Lokale Realisten, voelden ook direct dat dit mogelijkheden bood. En zo geschiedde want al vrij snel werden agenda’s leeggemaakt en vonden er gesprekken plaats met CDA en Dorpspartij. Gesprekken waarin we open en eerlijk met elkaar gecommuniceerd hebben, oog hadden voor elkaars standpunten en vooral ook open stonden voor elkaars visie. De voorzet lag er natuurlijk al, en het zou raar geweest zijn om het hele proces opnieuw te beginnen. In overleg hebben we er dan ook voor gekozen om er een Lokale Realisten “sausje” overheen te gooien en binnen korte periode was alles akkoord.

Wellicht roept de keuze om toch weer in te stappen vragen op, en dat kunnen wij best begrijpen. Want als je het in eerste instantie “net niet” wordt, en later toch weer bij je aangeklopt wordt kan het gevoel overheersen van “2e keuze” zijn. Maar zo zien wij dit absoluut niet. Lokale Realisten loopt niet weg voor haar verantwoordelijkheden en is van mening dat, willen we inderdaad veranderingen in Gemert-Bakel, dit beter en makkelijker kan in een coalitie dan in een oppositie.

Zoals u van ons gewend bent, blijven we ons inzetten voor de punten die in ons verkiezingsprogramma stonden. Een fijne woon-en werkomgeving, biodiversiteit, goede onderwijsgebouwen, behoud van jongerencentra’s, schone lucht, en nog zoveel meer.  

Misschien heeft u ook gelezen of gehoord dat er binnen onze partij het een en ander gaat veranderen; Martien Bankers zal als wethouder de portefeuille Economie, Duurzaamheid en Recreatie onder zijn hoede krijgen. In de raad betekent dit dat er binnenkort een nieuw gezicht te zien is, Bas Geerts zal de plek van Martien gaan innemen.

Martien en Bas, succes de komende periode! Wij hebben alle vertrouwen in jullie!

Anne de Laat

Fractievoorzitter Lokale Realisten

Info@lokalerealisten.nl

0683222647

 

En dan worden de kaarten opnieuw geschud