Nieuws

Niet slim

Vluchtelingen op het Zorgboorterrein in Bakel! En niet enkele, nee, maar liefst 300. Niet verrassend dat dit de nodige reacties en emoties oproept. En iedereen heeft zijn eigen mening over zoveel vluchtelingen opvangen. Dat mag. Maar omdat nog heel veel informatie niet bekend of beschikbaar is, wordt het wel lastig om een eerlijk en afgewogen oordeel te hebben.

Lees meer →

Niks om je voor te schamen

Lees meer →

Terugblik op de raadsvergadering

Afgelopen donderdag werd in de raadsvergadering de kadernota besproken. Normaal een onderwerp waar de wensen van het college, eventueel aangevuld met wensen vanuit de raad, worden besproken. Maar door het uitblijven van een nieuw college-akkoord, en dus nieuw college, was het dit jaar een beleidsarme kadernota.

Lees meer →

En dan worden de kaarten opnieuw geschud

Lees meer →

Geen flauwekul, of toch wel

Wie afgelopen zaterdag het Eindhovens Dagblad heeft gelezen heeft kunnen zien dat de coalitievorming zonder de Lokale Realisten verder gaat. Jammer dat we moeten constateren dat er een aantal feiten verdraaid zijn welke we graag uit willen leggen.

Lees meer →

Verrassend mooie verkiezingsuitslag

Afgelopen woensdagavond werd, na 3 dagen van stemmen, de verkiezingsuitslag bekend gemaakt. Wij, als Lokale Realisten willen via deze weg onze kiezers bedanken voor hun stem op onze partij. Ook onze fractie en leden die zich ingezet hebben wil ik bedanken voor hun hulp de afgelopen periode.

Lees meer →

Omdat jouw stem telt!

Morgen, woensdag 16 maart, sluiten om 21.00 uur de stembussen en zal er in al onze kerkdorpen druk geteld gaan worden. In tegenstelling tot de berichten in de media hopen wij dat er volop gebruik gemaakt gaat worden van het stemrecht door onze inwoners en dat de opkomst hoger zal zijn dan 4 jaar geleden. De gemeenteraadsverkiezingen zijn namelijk hét moment waarop je je stem kan laten horen en, als je wilt, het verschil kan maken.

Lees meer →

Verkiezingsbeloften

Inmiddels hangen de vele verkiezingsborden al door ons mooie Gemert-Bakel en ook door de brievenbus vallen de nodige flyers. Bij deze krant zal ook het verkiezingskrantje zitten want volgende week woensdag om 21.00 uur sluiten de stembussen al.

Lees meer →

Onderzoeksrapport Rooije Hoefsedijk 41 openbaar

Het heeft even op zich laten wachten, maar het onderzoek naar alternatieve ruimtelijke ontwikkeling Rooije Hoefsedijk is afgerond en openbaar!

Lees meer →

Terugblik op de raadsvergadering

Afgelopen donderdag was de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen. Deze kan tevens in de boeken als de langst durende raadsvergadering van deze raadsperiode.

Lees meer →