Verrassend mooie verkiezingsuitslag

Afgelopen woensdagavond werd, na 3 dagen van stemmen, de verkiezingsuitslag bekend gemaakt. Wij, als Lokale Realisten willen via deze weg onze kiezers bedanken voor hun stem op onze partij. Ook onze fractie en leden die zich ingezet hebben wil ik bedanken voor hun hulp de afgelopen periode.

Lokale Realisten is de 3e partij in Gemert-Bakel geworden, een resultaat waar we trots op zijn. Het scheelde maar een haar (slechts 26 stemmen) en we waren de tweede partij geweest.

We zullen ons de komende raadsperiode in gaan zetten voor Gemert-Bakel en proberen om ons verkiezingsprogramma waar te maken. We blijven benaderbaar voor alle inwoners van Gemert-Bakel en gaan graag met u het gesprek aan. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen als u ergens een vraag over hebt, tegenaan loopt of uw mening over wilt geven.

Het CDA heeft inmiddels, als grootste partij, de gesprekken opgestart voor de vorming van een coalitie. Ook Lokale Realisten zijn uitgenodigd voor een gesprek en wij zijn erg benieuwd wat dit uiteindelijk gaat opleveren.

Net als voor de verkiezingen gaat onze aandacht ook uit naar de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Onze gemeente is, samen met stichting Goed Wonen, op zoek gegaan naar opvangplekken maar ook zijn er inwoners die tijdelijk onderdak aanbieden, spullen inzamelen of inleveren op de verschillende verzamelpunten, acties houden om geld voor giro 555 op te halen en scholen die samen een lied zingen. Wij waarderen de betrokkenheid van onze inwoners en willen hier onze bewondering voor uitspreken.

Deze oorlog maakt nog maar eens duidelijk hoe belangrijk democratie is, maar ook hoe belangrijk het is dat u uw mening mag geven en gebruik kan en mag maken van uw stemrecht.

Helaas hebben we bij deze gemeenteraadsverkiezingen gemerkt dat minder dan 50% van de inwoners naar de stembus is gegaan. Wij, als Lokale Realisten, vinden dat hier voor de politiek een opgave ligt en willen dat onze inwoners meer betrokken worden bij de politiek. We willen dan ook inzetten op een nieuwe bestuurscultuur waarbij alle politieke partijen betrokken worden, maar ook onze inwoners meer betrokken gaan worden. Alleen samen kunnen we Gemert-Bakel mooier maken, en daar hebben we u dus ook bij nodig!

Nogmaals, alle Lokale Realisten stemmers bedankt!

Mocht u vragen of ideeën hebben, u kunt ze altijd naar ons mailen, een berichtje sturen via social media of telefonisch contact met ons opnemen.

 

Martien Bankers

Fractievoorzitter Lokale Realisten

info@lokalerealisten.nl

0651787722

Verrassend mooie verkiezingsuitslag