Verkiezingsbeloften

Inmiddels hangen de vele verkiezingsborden al door ons mooie Gemert-Bakel en ook door de brievenbus vallen de nodige flyers. Bij deze krant zal ook het verkiezingskrantje zitten want volgende week woensdag om 21.00 uur sluiten de stembussen al.

Lokale Realisten heeft afgelopen weekend op verschillende plekken in onze gemeente een bloemenactie gedaan. Via sociale media hebben we vele aanmeldingen ontvangen van mensen die een bloemetje verdienen. Hieruit zijn een aantal inwoners getrokken bij wie we langs zijn gegaan met een mooie bos bloemen. Als verrassing heeft de hele straat van die persoon ook een kleinigheidje in de brievenbus mogen ontvangen. We hopen dat iedereen gebruik gaat maken van deze kleine verrassing zodat we samen zorgen voor een nóg kleurrijker Gemert-Bakel.

Verkiezingstijd; standaard de periode waarin alle politieke partijen beloftes doen aan u als kiezer. Maar heeft u wel eens gekeken naar wat er 4 jaar geleden allemaal beloofd is en wat daarvan terecht gekomen is?

Wij hebben even teruggepakt naar het coalitieakkoord van CDA en Dorpspartij. Hierin schreven de partijen wat ze voor ogen hadden voor de komende 4 jaar in Gemert-Bakel. De titel van dit coalitieakkoord is “Samen meer bereiken”.  Iets wat wij de laatste jaren gemist hebben in de gemeenteraad. De kloof tussen coalitie en oppositie is alleen maar groter geworden en door achterkamertjespolitiek waren plannen vaak al in kannen en kruiken waardoor wij, als oppositiepartij, er eigenlijk niet meer toe deden. Natuurlijk is ook dat politiek, maar we hadden gehoopt en verwacht dat dat samen ook écht samen zou zijn. Een gemiste kans als je het ons vraagt!

Dit college heeft aangegeven dat ze keuzes durven maken; en of die er gemaakt zijn. Verkoop van het pand van OJC Fuse, afscheid van LEVgroep (en daarmee een grote groep actieve vrijwilligers), uitstel van besluit over Cultuurhuis en centrum Milheeze, vervangen van een dak van de sporthal zonder de lekkages aan te pakken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Waar tijdens de verkiezingsperiode beloften werden gedaan, werden deze, door dezelfde partijen, weer net zo hard gebroken. Oordeelt u zelf…  

Wij, als Lokale Realisten, beloven u ook zaken. Zo gaan wij de komende periode ECHT voor realisatie van een nieuw Kindcentrum in Gemert-Zuid, ECHT voor een goed en doordacht omgevingsplan en visie, ECHT voor de aanpak van onze fiets- en wandelpaden en wegen, ECHT voor woningbouw voor iedereen en ECHT voor onze jongerencentra’s en jeugdsozen. Geen flauwekul!

 

Politiek is dichterbij dan je denkt!

Zien wij u op 14, 15 of 16 maart bij de stembus? #stemlokaal

 

Anne van den Nieuwelaar

Lokale Realisten

info@lokalerealisten.nl

Verkiezingsbeloften